Hemlagat, ekologiskt och gott!
Helena lagar all lunch och mellanmål på Lilla Förskolan. Hon serverar husmanskost och ser till att menyn varierar under veckorna.
Före varje lunch serveras ett härligt salladsfat med grönsaker, till det serveras keso. Helena handlar ekologiskt i den mån det går, gärna också närodlat när möjlighet finns. Under sommarhalvåret kan vi också använda oss av de grönsaker och rotfrukter vi själva odlat med barnen. Vi äter vegetarisk mat minst en dag i veckan.
En vanlig veckomeny kan se ut på följande sätt:
Måndag: Ris och korvstroganoff
Tisdag: Kokt potatis, hemlagad köttfärslimpa och gräddsås
Onsdag: Potatismos och fiskgratäng med purjolök
Torsdag: Grönsaks och kycklinggryta med pasta
Fredag: Falafel, pitabröd,ris och grönsaker
Vi lagar maten från grunden, vilket gör att barnen får i sig en näringsrik lunch. Till mellanmål serveras gröt eller fil/yoghurt, flingor, mjukt och hårt bröd, olika sorters pålägg och mjölk. Helena blandar också eget smör till förskolan.
Det serveras också frukost på morgonen och frukt under dagen.
Vi försöker i den mån det går att använda ekologiska och närproducerade råvaror.